Geschiedenis

Het was 1990 toen een stel waterski-minded leden van G.S.C. Vindicat samen G.S.W.C. ‘The Bares’ oprichtten met als doel de sport met de andere leden te kunnen delen. Klassiekskieën was de standaard. Nadat je een rondje kon waterskieën mocht je het proberen op een ‘monoski’ en als je echt los wilde gaan op een ‘trickski’. De die-hards deden aan verspringen over de schans en aan rondjes barefooten. Aan dit laatste ontleent de club dan ook zijn naam.


7875ae36-7215-439f-80d8-9ecaee4e7abd.JPG

In de loop der tijd werden er nieuwe ski-materialen aangeschaft, zoals kneeboards en de Sick-Bitchard, de voorloper van het wakeboard. Eind jaren negentig barstte de bom die wakeboarden heet. In eerste instantie werden de wakeboarders raar aangekeken door de conservatieve klassiekskiërs, maar toen de eerste Bares meters door de lucht vlogen ging het roer definitief om.


Trickski’s en slalomski’s werden ingeruild voor een high-perfomance wakeboard. De toenmalige besturen zagen deze verschuiving en besloten om voor de vereniging ook maar een paar boards aan te schaffen.

Inmiddels is de club in het bezit van een aantal wakeboards en zijn er obstacles als een kicker, een slider en een funbox. Naast de sport staat vooral de gezelligheid voorop. Iedere laatste donderdag van de maand is er een borrel en om de wintermaanden door te komen worden er veel verschillende activiteiten georganiseerd, uiteenlopend van een crazy 27 tot een Bareswintersport.

The Bares is een unieke club. Apres-skiën aan het water met 27 graden, een ondergaand zonnetje, een bbq-tje en veel pitchers: wat wil een student nog meer. Als studenten waterski-club van Nederland zijn wij dan ook trots om te zeggen: who cares? join the bares!!

Screenshot_2023-06-08_at_19.40.23.png